Hogyan védjük nyáron hajkoronánkat?

Napfény & tenger: természetes orvosság…A nap, a jó idő, a hosszan tartó nyári napok és a tenger természetes antidepresszáns. Néhány nap a természetben töltve pozitív hatással van az ember kedély állapotára, az alvás minőségére, az energiájára, és még a stresszt is csökkenti.

Nyáron a nap erős sugarai azonban nem csak a testet és a bőrt, de a hajat is igénybe veszi . Élvezhetjük a nyarat akár a városi strandon, valamely tenger – vagy tóparton, vagy sétálhatunk a város utcáin, az olyan faktorok együttese, mint az ultraibolya sugárzás, a szél, az izzadtság, a klóros vagy sós víz, valamint a szabad gyökök, rendkívül kiszárítják a hajat, így annak minőségét jelentősen tönkre tehetik. Így az eredmény töredezett, kifakult, szénaboglya szerű haj lesz. Megfelelő ápolással azonban megelőzhető hajkoronád tönkremenetele.

Az egészséges haj és bőr nyáron sem álom – egyszerűen csak használjunk olyan hajvédő termékeket, amik kifejtik hatásukat a napon tartózkodás előtt, alatt és után is.Napozás előttA haj UV sugárzás elleni védelme alapvető fontosságú. Ideális segítséget jelenthet például a finom spray, amely felkészíti a haját a napozásra és védi a napon tartózkodás során.

Napozás közben használj olyan termékeket, melyeket az extra védelem érdekében napközben is nyugodtan alkalmazhatsz, különösen akkor, ha hosszabb időt töltesz a napon. Nem árt betenni a táskádba egy kalapot sem, amely a bőrödet védi.

Napozás után jön el az ideje a jól bevált sampon – hajpakolás – öblítésmentes ápolók kombinációjának alkalmazására. Erőteljesen hidratálják és helyreállítják a haj és a fejbőr nedvességét, amit a forróságban napközben elveszített. Nem utolsó sorban megőrzi a haj ragyogó színét, amely egyébként gyorsan és könnyen kifakul a napon. Ha napozós ápolókat is igénybe veszel, azzal biztos nem lőhetsz mellé. Ezek gyakran olyan extra tápláló összetevőket és vitaminokat tartalmaznak, mint pl.: aloe vera, tengeri algakivonat, glicerin vagy kamélia olaj

A haj az óvintézkedések ellenére is kiszáradhat, ezért a hajvégekbe masszírozhatsz egy kis hajolajat. Az olajat a következő hajmosás alkalmával gond nélkül eltávolíthatod. Hajmosás után érdemes hajpakolást vagy balzsamot használni.

A klóros és a sós víz hatására hajunk elveszítheti fényét, töredezett lesz és kifakul. A korábban felvitt hajolaj ezektől a káros hatásoktól is megóvja hajad, amit fürdés után ajánlott alaposan kiöblíteni.

A festett hajat érdemes színvédő samponnal mosni, ami meggátolja annak kifakulását. Napozás, illetve nyaralás előtt nem ajánlott sem festetni, sem daueroltatni, mivel így a napsugarak még több kárt tehetnek benne. A szőke haj különösen érzékeny lehet.

Ha elég meleg van, nyugodtan hagyhatod, hogy a hajad magától száradjon meg, így kivéded az extra stresszt, amit a forró levegő okozna a hajszálaknak. A hajegyenesítő és göndörítő vasak pedig különösen roncsoló hatásúak, ezért hagyd meg ezeket különleges alkalmakra.

Használj kifésülő sprayt! Ez a legjobb trükk, amit nyáron bevethetsz. „A spray könnyen kezelhetővé teszi a frizurát, és védi a kiszáradástól, illetve a rendszeres fésülés okozta sérülésektől is. Fésülés előtt a haj teljes hosszára kell felvinni

Használj sűrűbben pakolást! Legalább minden második, harmadik hajmosásnál használj pakolást a balzsam helyett. Az öblítést nem igénylő olajok és krémek is sokat segíthetnek a nedvességmegőrzésben, de minden esetben ügyelj rá, hogy csak a hajvégeket hidratáld, különben zsírossá válik a frizurád.

További bejegyzések

Hogyan csökkentsük a hajhullást?

Hogyan csökkentsük a hajhullást?

A hajszérum, valamint a különösen a hajhullásra kifejlesztett samponok és pakolások igazi gyógyír a hajhullásra. Jó, ha ezek mindig a kezed ügyében várják a használatot, különösen, ha hajkoronád hajlamos az elgyengülésre és a szálak elhullatására. A hajhullásra sokan...

Hogyan válasszak hajpakolást?

Hogyan válasszak hajpakolást?

A hajbalzsam rendszeres alkalmazásával a fésülködés méregfoga egy az egyben kihúzható - hajszálak áldozatai és csomók nehézkes kigubancolása nélkül. A balzsamos, mint jelző, nagyon beszédes, általában lágyságot, könnyedséget fejez ki. A jelentés a hajápolás...

Hogyan használjuk a hajwaxot

Hogyan használjuk a hajwaxot

A hajwax tartást garantál a szerteszét álló hajszálaknak. Mégpedig nem is akármilyen tartást. Egyrészt a megingathatatlanság, ha innovatív termékpalettánk tagjai közül válogat, akkor megkérdőjelezhetetlen. Sem a szél, sem egyéb külső hatás nem tehet kárt a...